ییب
آشپزی ماه رمضان ( سحر و افطار )دستور آشپزیکوفته

طرز تهیه کوفته برنجی | مواد لازم و طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه افطاری

کوفته برنجی یک غذای سنتی و بسیار لذیذ است و می تواند غذای کاملی برای وعده افطاری محسوب شود این غذا دارای خواص فراوانی است و سرشار از آهن است اگر می خواهید سفره افطاری سلامت و خوش رنگ و لعابی داشته باشید ما به شما پیشنهاد می کنیم که کوفته برنجی درست کنید در این مطلب طرز تهیه کوفته برنجی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم

طرز تهیه کوفته برنجی

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم

برنج نصف پیمانه

سبزی کوفته ۵۰۰ گرم

تخم مرغ ۲ عدد

پیاز ۳ عدد

آرد
نخودچی یک چهارم پیمانه

کوفته برنجی خوشمزه

لپه یک دوم پیمانه

رب گوجه ۲ قاشق سوپخوری

نمک، فلفل، ادویه، زردچوبه به میزان لازم

آلو و گردو به میزان لازم

سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، مرزه، ترخون، پیازچه است.

از ادویه کاری یا ادویه ای که خودمان تهیه می کنیم و شامل دارچین، مقدار خیلی کم جوز هندی تازه
رنده شده، زیره، فلفل قرمز است می توان استفاده کرد.

طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه برای افطاری

طرز تهیه:
گوشت را دو بار چرخ کنیم خیلی بهتر است و کوفته باز نمیشود.

برنج را از قبل خیس کرده و میگذاریم با آب بجوشد تا حدی که کمی بیشتر از برنجی که آبکش
می کنیم بماند نیم پز شود بعد آبکش می کنیم.

یک عدد پیاز رنده شده که آب آن را میگیریم برای داخل کوفته و یک عدد پیاز داغ برای آب
کوفته و یک عدد پیاز هم به صورت پیاز داغ برای داخل کوفته مصرف می شود.

گوشت چرخ کرده را داخل ظرف ریخته و برنج، سبزی خرد شده، پیاز رنده شده، آرد نخودچی را اضافه میکنیم.

می توان آرد نخودچی را حذف هم کرد.
یا به جای آن از آرد سیب زمینی استفاده کرد.
آرد نخودچی چسبندگی مواد را بیشتر می کند.

لپه را نیم ساعت خیس میکنیم آب آن را خالی می کنیم و داخل مقداری آب جوش میریزیم و میگذاریم
به مدت ۵ دقیقه بجوشد تا خاصیت نفخ لپه گرفته شود.
بعد آب لپه را خالی می کنیم و مجدداً آن را داخل مقداری آب که جوشانده ایم میریزیم و میگذاریم
نیم پز شود.

میتوان حتی لپه را حذف کرد و به جای آن مقدار برنج را به یک پیمانه افزایش داد.

طرز تهیه کوفته برنجی

کوفته برنجی

لپه و تخم مرغ را هم به مواد اضافه می کنیم.

از این مقدار مواد ۶ عدد کوفته با سایز تقریباً بزرگ به دست می آید.

مواد را با دست مخلوط می کنیم و چنگ می زنیم تا انسجام کافی را به دست آورد.

می توان به جای آلو از برگه زردآلوی ترش و یا زرشک و کشمش استفاده کرد.

برای آماده کردن آب کوفته پیاز را خرد می کنیم و تفت می دهیم و مقدار کمی روغن اضافه می
کنیم بعد زردچوبه اضافه کرده و تفت میدهیم طرز تهیه کوفته برنجید بعد رب را اضافه کرده و تفت میدهیم.

رب را زیاد سرخ نمی کنیم فقط در حد تفت دادن که بوی خامی رب از بین برود.

وقتی مواد را یک تفت دادیم به میزان ۳ پیمانه آب اضافه می کنیم.
وقتی آب کوفته به جوش آمد نمک، فلفل، ادویه اضافه می کنیم.

در این کوفته از ۲ عدد فلفل دلمه ای خرد شده هم طرز تهیه کوفته برنجی در آب کوفته استفاده می کنیم.

از مواد برداشته و داخل دست صاف کرده و از آلو و گردو و پیاز داغ داخل آن میگذاریم و
کوفته را گرد می کنیم.
و داخل آب کوفته که در حال جوشیدن است میگذاریم.

برای تمامی کوفته ها وقتی آب کوفته به جوش آمد و کوفته ها را داخل آن گذاشتیم حرارت را کم
می کنیم ده دقیقه اول در ظرف را نمیگذاریم بعد از ده دقیقه در ظرف را میگذاریم و حرارت را
هم اگر خواستیم می توانیم زیاد کنیم.

اگر در ده دقیقه اول در ظرف را بگذاریم امکان دارد کوفته ها از هم پاشیده شوند.

حدود نیم ساعت زمان لازم است تا کوفته ها بپزد.

موقع کشیدن کوفته ها در ظرف مورد نظر آنها را یکی یکی برمیداریم و کمی هم از آب آن در
ظرف کنار کوفته ها می کشیم.

بیشتر بدانید از نکات پخت کوفته برنجی

می توان آرد نخودچی را حذف هم کرد.یا به جای آن از آرد سیب زمینی استفاده کرد.آرد نخودچی چسبندگی مواد را بیشتر می کند.
لپه را نیم ساعت خیس می کنیم آب آن را خالی می کنیم طرز تهیه کوفته برنجی و داخل مقداری آب جوش می ریزیم و می گذاریم به مدت ۵ دقیقه بجوشد تا خاصیت نفخ لپه گرفته شود.بعد آب لپه را خالی می کنیم و مجددا آن را داخل مقداری آب که جوشانده ایم می ریزیم و می گذاریم نیم پز شود.
می توان حتی لپه را حذف کرد و به جای آن مقدار برنج را به یک پیمانه افزایش داد.لپه و تخم مرغ را هم به مواد اضافه می کنیم.از این مقدار مواد ۶ عدد کوفته با سایز تقریبا بزرگ به دست می آید.مواد را با دست مخلوط می کنیم و چنگ می زنیم تا انسجام کافی را به دست آورد.

طرز تهیه کوفته برنجی

کوفته

می توان به جای آلو از برگه زردآلوی ترش و یا زرشک و کشمش استفاده کرد.برای آماده کردن آب کوفته پیاز را خرد می کنیم و تفت می دهیم و مقدار کمی روغن اضافه می کنیم بعد زردچوبه اضافه کرده و تفت می دهیم بعد رب را اضافه کرده و تفت می دهیم.رب را زیاد سرخ نمی کنیم فقط در حد تفت دادن که بوی خامی رب از بین برود.وقتی مواد را یک تفت دادیم به میزان ۳ پیمانه آب اضافه می کنیم.وقتی آب کوفته به جوش آمد نمک،فلفل،ادویه اضافه می کنیم.

در این کوفته از ۲ عدد فلفل دلمه ای خرد شده هم در آب کوفته استفاده می کنیم.از مواد برداشته و داخل دست صاف کرده و از آلو و گردو و پیاز داغ داخل آن می گذاریم و کوفته را گرد می کنیم. و داخل آب کوفته که در حال جوشیدن است می گذاریم.برای تمامی کوفته ها وقتی آب کوفته به جوش آمد و کوفته ها را داخل آن گذاشتیم حرارت را کم می کنیم ده دقیقه اول در ظرف را نمی گذاریم بعد از ده دقیقه در ظرف را می گذاریم و حرارت را هم اگر خواستیم می توانیم زیاد کنیم.اگر در ده دقیقه اول در ظرف را بگذاریم امکان دارد کوفته ها از هم پاشیده شوند

 

آشپزی آسان / راسخون


لینک منبع

0
ییی
بب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن